KAKO BRZO I SIGURNO PRODATI ILI IZDATI NEKRETNINU

Poštovani vlasnici nekretnina, obzirom na višegodišnju krizu koja se odrazila na cenu kao i sam promet nekretnina, nemojte pokleknuti. Mi ćemo učiniti sve da zajedno prodamo ili izdamo Vašu nekretninu.

sigurna_prodaja_nekretnina

Uz par naših saveta možete sami da ubrzate ovaj proces.

1 – Budite realni!
Najvažnije je da budete realni oko cene i stanja na tržištu. Budite redovno informisani o tome. Ne mislite na to koliko ste je nekada platili ili za koliko ste je nekada izdavali. Vaša nekretnina nije više nova, što takođe utiče na cenu. Najčešća greška je nerealno visoka cena. Ona treba da bude tržišna jer samo takvu nekretninu potencijalni kupac uzima u razmatranje. Previsoka cena odbiće većinu i svrstaće Vašu nekretninu u kategoriju nepoželjih te će ostati dugo neprodata ili neizdata. Prilikom formiranja cene konsultujte se sa nama, mi ćemo Vam pomoći svojim savetima i iskustvom.
Neretko se dešava da čekajući određenu (nerealnu) količinu novca dođe do promene na tržištu pa se na kraju dobije i niža cena od prvobitno odbijenih ponuda.

2 – Uredite nekretninu za pokazivanje.
Savetujemo Vam da uredite Vašu nekretninu za pokazivanje. Znajte da je 30 sekundi dovoljno da se ostaviti utisak a 60 je potrebno kupcu da proceni da li želi tu da stanuje. Neka bude čista, uredna, neka lepo miriše, sve funkcioniše, uklonite višak nameštaja jer time prostor izgleda veći. Odlično bi bilo da je okrečite, osvežite ali znajte da ta ulaganja neće podići značajno vrednost nekretnine ali mogu učiniti da se potencijalnom kupcu ili zakupcu više sviđa. Ne treba renovirati nekretninu ako je prodajete jer uglavnom kupci žele sami da je renoviraju. A ako izdajete onda je poželjno renovirati, jer će se sigurno lakše izdati, uz malo veću cenu.

Prodaja nekretnina Beograd

 

3 – Prepustite posao profesionalcima.
Takođe Vam savetujemo da prepustite agentima da pokazuju Vašu nekretninu, kupci ili zakupci treba da se osećaju slobodno a ne kao provalnici u tuđem stanu. Izbegavajte da je pokazujete ako već neko živi u njoj. Ostavite prijatan utisak, kupac ne treba da zna vaše privatne probleme i razloge prodaje ili izdavanja.

4 – Pregovarajte!
Budite spremni da pregovarate oko cene, čak i kada dobijete neočekivanu nisku ponudu zahvalite se, ne budite neprijatni bez obzira kakav stav ima potencijalni kupac, ne shvatajte nista lično, ovo je samo posao. Iznesite svoju “kontra ponudu” ili ostanite ka svojoj prvobitnoj. Raspitajte se kod agenata kako se pregovara. Odredite svoju najnižu prihvatljivu cenu ali budite spremni i nju malo da korigujete u zavisnosti od načina i uslova isplate. Do realizacije će doći samo ako su obe strane zadovoljne.

Potpisivanje ugovora
Potpisivanje ugovora!

Proces prodaje je ozbiljan posao koji zahteva određena znanja i veštine. Naši agenti to poseduju, i mi smo tu da Vam pomognemo. Imajte poverenja u ljude kojima ste poverili posao posredovanja u prodaji ili zakupu Vaše nekretnine i rezultat neće izostati.

Costa Properties

Leave a Reply